TRYGHED

Gode råd til øget tryghed på stier og i parker

De fleste kommuner har byer med steder, hvor uregelmæssig belysning kan gøre borgerne mindre trygge ved at færdes. 

I SEAS-NVE har vi stor erfaring med at løse den slags udfordringer.

Den rette belysning kan skabe øget tryghed

Tryghed handler især om, at man tydeligt kan se andre forbipasserende. Der må helst ikke være uregelmæssig belysning i de områder, man skal bevæge sig igennem – for så bliver det sværere at se, hvem man passerer tæt forbi.

Mørke er ikke nødvendigvis et problem i sig selv, og man behøver ikke oplyse alt. Men det er godt at oplyse udvalgte bygninger, træer, buske eller skulpturer. Det gør at omgivelserne fremstår mere tredimensionelle, og borgerne lettere kan orientere sig.

8 gode tryghedstips

Når vi planlægger tryghedsskabende belysning, bruger vi blandt andet disse otte tommelfingerregler.

Klik på pilene for at læse mere om hvert enkelt punkt.

Sådan kan vi hjælpe jer

Bliver vi inviteret til at byde på en opgave, starter vi typisk med en analyse, der blandt andet bygger på de otte tommelfingerregler. Vi har i dag så stor kompetence på området, at vores kunder ikke nødvendigvis behøver at købe dyre analyserapporter, før vi kommer ind i billedet.

Case

Mere tryghed og mindre hærværk i gangtunneller

I Greve Kommune har to gangtunneller fået langt bedre belysning med lysstærke LED-bånd, der har et lavt elforbrug og og bedre kan modstå hærværk.

Læs mere
Case

Blåt lys øger cyklisters sikkerhed

I en smal jernbanetunnel uden cykelsti har Roskilde Kommune gjort noget utraditionelt for at øge sikkerheden og trygheden for både cyklister. 

En række blå LED-armaturer oplyser den ene væg og en stribe af vejbanen langs væggen. Det får cyklisterne til at føle sig mere trygge, da de bliver mere synlige for bilister.

Læs mere
Case

Øget trafiksikkerhed med rød LED-belysning

I Køge har et farligt fodgængerfelt fået en finesse, der skal vække ekstra opmærksomhed hos bilisterne. Rødt LED-lys i et Icon-armatur tænder og slukker i takt med lyskurven nedenunder. På grund af lampens høje placering kan det røde lys ses på længere afstand. 

Som udgangspunkt er lyset i både lampe og lyskurve altid rødt. Men når en bil nærmer sig, skifter lyskurven til grønt og lampen til hvidt.

MERE INFORMATION

Tag en snak med os

Daniel Fogh

Daniel Fogh

Contract & Relationship Manager

21 44 25 22

Kontakt på mail